DIA INTERNACIONAL DE L'ALIMENTACIÓ: 16 D'OCTUBRE

14 d’oct. 2013, 9:01 publicada per Lourdes Gil Soler   [ actualitzat el 14 d’oct. 2013, 9:35 ]
Des de 1979, cada 16 d'octubre es celebra a més de 150 països el Dia Mundial de l'Alimentació (DMA). La finalitat d'aquesta diada és la de conscienciar al món sobre els problemes de l'alimentació mundial i reforçar la solidaritat vers la lluita contra la fam, la desnutrició i la pobresa. 

El lema d'aquest any es centra en els "Sistemes alimentaris sostenibles per a la seguretat alimentària i la nutrició". L'objectiu és el de lluitar perquè totes les persones tinguin accés a aliments suficients, sans i nutritius que cobreixin les necessitats alimentàries diàries i que els permetin  gaudir d'una vida saludable. 

Dades de la FAO diuen que "un de cada quatre nens menors de cinc anys al món pateixen retards del creixement per una deficient alimentació. Això provoca que no puguin assolir tot el seu potencial físic i cognitiu" i que "aproximadament 2000 milions de persones en el món no disposen de les vitamines i minerals essencials per gaudir de bona salut". 

Amb aquestes informacions reflexionarem amb els nostres alumnes sobre: 

  • la rellevància dels sistemes alimentaris sostenibles
  • la importància d'una alimentació variada i nutritiva 

El dia 16 farem un esmorzar col·lectiu durant el  primer pati. Properament publicarem fotografies de la jornada

 

Enllaços d'interès:


Comments