La independència de Catalunya: Què en pensen els alumnes del nostre centre?

7 de gen. 2013, 23:55 publicada per Ignasi Pena Moré

INTRODUCCIÓ:

Hem escollit aquest tema perquè creiem que hi ha molta pol·lèmica sobre la independència de Catalunya.

El passat 11 de setembre va tenir lloc a Barcelona una manifestació per la independència de Catalunya. Van assistir persones d’arreu del país, en total més d’un milió i mig de manifestants. En comparació amb les dues manifestació que havien tingut lloc prèviament aquesta és, amb diferència, la més nombrosa.

Creiem que és un tema en el que la opinió dels joves depèn bastant de les famílies. Malgrat tot, hem volgut preguntar-los sobre un tema que està i estarà d’actualitat.

Hem fet una enquesta als alumnes de primer, segon i tercer i els hem preguntat si estaven a favor o en contra de la independència de Catalunya. Pensàvem que hi hauria més independentistes per els resultats has estat aquests:


Hi ha el mateix nombre de persones  que estan a favor i que els es igual i un  24,13 % que esta en contra.

Després, els hem preguntat si es senten orgullosos de ser Catalans.  Hem pensat que aquesta pregunta seria interessant, i tal i com els resultats han sortit  es com pensàvem que sortiria, la meitat sí que es sent orgullosa i l’altre meitat ha contestat que no, o ha marcat la resposta d’altres.


Els hem preguntat que si els agradaria marxar si Catalunya s’independitzés,  encara que aquest és un tema que els pares decideixen.


Un 3,36 % de persones han ficat que no es senten orgullosos de ser catalans però en canvi no els agradaria marxar de Catalunya si aquesta s’independitzés.

Els hem preguntat quina bandera prefereixen: La senyera, l’estelada o cap de les dues anteriors. Creiem que l’estelada hauria estat més votada, ja que per Dosrius és la que més es veu.

Els vam preguntat si havien anat a la diada del 11 de Setembre i  la resposta que més han contestat ha sigut no.


Després, hem preguntat si tenien alguna bandera catalana a casa, pensàvem que la majoria diria que sí ja que com hem dit abans, Dosrius esta ple de banderes de Catalunya.


I, per últim, hem preguntat si creuen  que  la bandera espanyola i la catalana són compatibles. La majoria ha contestat que no.


En conclusió, hi ha molts alumnes del centre a favor de la independència però també hi ha molts altres en contra. Malgrat tot, no hem  de oblidar que a l’escola venim sobretot per aprendre i un del millors valors en els quals podem créixer és la tolerància. L’escola és diversa, el món és divers. I a l’ institut, con en un petit món en miniatura, hem de saber conviure i respectar-nos els uns als altres.

Autores: Sara Cano, Susana Donate, Emma Martínez i Carla Cepeda

Comments