FESTES I DIADES‎ > ‎

Setmana de la ciència

18 de des. 2011, 12:58 publicada per Institut Els Roures   [ actualitzat el 18 de des. 2011, 12:58 per Usuari desconegut ]

Activitats durant la setmana de la ciència

 

Les activitats programades per la setmana la de Ciència aquest curs les hem celebrat dins la setmana del 14 al 18 de novembre perquè no coincidissin amb la celebració de Santa Cecília.

Enguany, tenint en compte que és l'Any Internacional de la Química i també l'Any Internacional dels Boscos, s'han programat les següents activitats:

  • Dilluns a l'hora del pati: activitat de l'àmbit de Química “Coca-cola amb Mentos”. L'objectiu de l'activitat era crear el Heiser més alt sense tacar-se, amb els materials a escollir d'una taula (xeringues, retalls de paper, guants, culleres, ganivets, etc.). Els dos representants de cada grup classe han portat a terme l'experiment amb el que prèviament havien consensuat tot el grup. El grup guanyador ha estat el de 4tB i ha pogut gaudir d'un esmorzar dins el primer quart d'hora de la classe següent.
  • Dijous a l'hora del pati: activitat de l'àmbit de Química “Porex-pan amb Acetona”. L'objectiu de l'activitat era desfer el màxim de barres de Porex-pan dins de vasos amb acetona en el temps marcat. El grup guanyador ha estat el de 2nB i ha pogut gaudir d'un esmorzar dins el primer quart d'hora de la classe següent.
  • Els grups de 1r i 2n d'ESO, dins les hores de Laboratori de Ciències d'aquesta setmana, han creat caixes menjadores que posteriorment han penjat. A 1r d'ESO s'ha inclós dins la programació, en la UD dels vertebrats i a més a més s'ha donat la oportunitat de donar pas a la creativitat i a la cooperació entre l'alumnat, ja que durant una setmana han tingut a casa les menjadores per a decorar-les lliurament. Finalment, l'alumnat de 1r i 2n d'ESO està redactant un article que expliqui la vivència del que s'ha fet.
  • Els grups de 3r i 4t d'ESO, dins les hores de Taller de Tecnologia d'aquesta setmana, han creat caixes niu. Aquestes, s'han encolat, pirogravat i vernissat i es regalaran una a la llar d'infants, dues a cada una de les Escoles de Primària de Dosrius i una es penjarà al centre. Les dues que queden es penjaran a la riera.

Les alumnes Andrea Bermúdez, Laia Rivelles, i Macarena Salas de 4t d'ESO, han ajudat en l’organització de les activitats.

 

 

Departament Cientifico-Tecnològic.

Comments